Ιστορικό

1984

Η ιστορία ξεκινά πίσω στο 1984, όταν ο Σταύρος Τσικνάκης, ιδρυτής της επιχείρησης, μαζί με τη γυναίκα του κ. Μαρία και τα τέσσερα παιδιά τους, άνοιξαν ένα μικρό φούρνο στο χωριό Πετροκεφάλι της Κρήτης και  παρήγαγαν παραδοσιακό ψωμί και χειροποίητο παξιμάδι. Οι δύο γιοί της οικογένειας, Μανώλης και Χαρίδημος, μεγάλωσαν δουλεύοντας δίπλα στους γονείς τους, εξειδικεύτηκαν στη δουλειά του «φούρναρη» και  καθώς ήταν ο μόνος φούρνος της περιοχής άρχισαν να διανέμουν τα προϊόντα τους και στα γύρω χωριά.

1991

Το 1991 οι εγκαταστάσεις της μικρής έως τότε τοπικής επιχείρησης, μεταφέρονται σε νέους ιδιόκτητους χώρους, με την εταιρία να αποκτά την πρώτη γραμμή παραγωγής, με νέα μηχανήματα, σηματοδοτώντας έτσι την αρχή μιας νέας εποχής, καθώς μέχρι τότε η παραγωγή γινόταν αποκλειστικά με το χέρι.

Το παξιμάδι και το ψωμί «Τσικνάκης» άρχισαν γρήγορα να αποκτούν φήμη και εκτός των ορίων της Κρήτης, δημιουργώντας έτσι με σταθερά βήματα ένα πανελλαδικό δίκτυο διανομής των προϊόντων της.

Πέραν της ελληνικής αγοράς, τα προϊόντα άρχισαν επιτυχώς να διεισδύουν σε διεθνείς αγορές και έτσι οι αδελφοί Τσικνάκη ξεκινούν να διευρύνουν τους ορίζοντες τους.

2008

Το Σεπτέμβριο του 2008 η επιχείρηση μεταφέρεται στις σημερινές εγκαταστάσεις της και επενδύοντας διαχρονικά, τόσο σε τεχνολογικό εξοπλισμό όσο και στο ανθρώπινο δυναμικό της, καταφέρνει να αναπτύσσεται  και να βρίσκεται πάντα στο προσκήνιο των εξελίξεων της αγοράς. 

Μέχρι και σήμερα η εταιρεία «ΥΙΟΙ  ΣΤΑΥΡΟΥ ΤΣΙΚΝΑΚΗ ΟΒΕΕ», διοικείται από τους γιους του ιδρυτή της, Μανώλη και Χαρίδημο, οι οποίοι βασιζόμενοι στις αξίες, στην παράδοση, στον ανθρώπινο παράγοντα, στο σεβασμό προς τον συνεργάτη και τον καταναλωτή, στοχεύουν η εταιρία να είναι ζωντανή, οικονομικά υγιής, δυναμικά αναπτυσσόμενη, δημιουργική και παρούσα στις εξελίξεις της αγοράς.

Τα διατροφικά μας «ελιξίρια» υγείας και μακροζωίας της Κρήτης, παρασκευασμένα με σεβασμό στην Παράδοση.